Skip to main content

19/09/2024

1 november 2024 Museumnacht in het Reddingmuseum

Drie unieke musea in Den Helder slaan de handen ineen voor een onvergetelijke Museumnacht op vrijdag 1 november. Fort Kijkduin, het Reddingmuseum en het Marinemuseum openen deze avond hun deuren met spectaculaire activiteiten voor jong en oud. Ontdek wat elk museum te bieden heeft tijdens deze speciale nacht vol avontuur en cultuur!

Silent disco in het Reddingmuseum
Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers biedt tijdens de Museumnacht een unieke ervaring met een silent disco midden in het museum! Dans op je favoriete nummers terwijl je geniet van de bijzondere sfeer. Daarnaast is er een verrassingsoptreden van een mystery guest, die later via onze social media bekendgemaakt wordt. Een mix van cultuur en entertainment, perfect voor een onvergetelijke avond!
Het Reddingmuseum is geopend van 19:00 tot 23:00 uur. De entree is €5,- per persoon en tickets zijn beschikbaar aan de kassa.
Meer informatie: www.reddingmuseum.nl

Lantaarntocht in Fort Kijkduin
Beleef een mysterieuze avond in het verduisterde Fort Kijkduin. Met een lantaarn in de hand dwaal je door de eeuwenoude gewelven, waar Figurantengroep Ouderwetz je meeneemt in het meeslepende verhaal ‘Waar is de steek van de Keizer?’. Korte theatervoorstellingen en enthousiaste gidsen brengen de geschiedenis van het fort tot leven. Na de rondleiding kun je ontspannen in de bovenzaal met livemuziek en een drankje. Vergeet niet het indrukwekkende aquarium te bezoeken!
De rondleidingen starten elk half uur tussen 18:00 en 21:30 uur. Reserveren is verplicht via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 0223-612366. Tickets kosten €5,- per persoon en zijn te koop aan de kassa. Het fort is geopend van 18:00 tot 23:00 uur.
Meer informatie: www.fortkijkduin.nl

Escaperoom en muziek in het Marinemuseum
Laat je meevoeren in een avond vol spanning en avontuur bij het Marinemuseum. Trek een chic marine-uniform aan en maak een leuke foto in de photobooth. Vervolgens wacht de ultieme uitdaging: ontsnap uit onderzeeboot Tonijn, die voor deze nacht is omgebouwd tot een spannende escaperoom. Lukt het jullie om op tijd de raadsels op te lossen?
Ontspan daarna in het pop-up café aan boord van het ramschip Schorpioen, waar je kunt genieten van een hapje en drankje terwijl je meezingt met een gezellig koor.
Het museum is geopend van 19:00 tot 23:00 uur. De entreeprijs is €5,- per persoon en tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa.
Meer informatie: www.marinemuseum.nl

Kom langs en beleef een avond vol verrassingen tijdens de Helderse Museumnacht!

Foto's