Een zomer vol activiteiten voor echte redders!!


Beleef de wereld van een redder. Trotseer windkracht 10 in de windtunnel en leer hoe je een SOS-bericht verstuurt. Kom alles te weten over de legendarische redders die Nederland heeft gekend. Dein in de vaarsimulator mee op woeste golven en leer varen met het heldenspel. Heb jij het in je om iemands redder in nood te zijn? Daar kom je achter tijdens een bezoek aan het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers in de zomervakantie. Er zijn tal van activiteiten die je leren hoe het is om een redder te zijn.

Programma zomervakantie

Elke maandag van 9 juli t/m 27 augustus: Familierondleiding ‘Echte Redders’

Beleef de wereld van een redder. Wie waren de legendarische redders van vroeger en wat houdt het in om nu een redder te zijn? Daar kom je achter tijdens een bezoek aan het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers in de zomervakantie. Doe de speciale familierondleiding waar je ontdekt wat het inhoudt om een redder te zijn en hoor je de spannende verhalen over legendarische redders. Aanvang 13.30 uur

Elk dinsdag van 8 juli t/m 28 augustus: Echte Redders kunnen knopen

Wil je een echte redder worden, ben je gek op varen of wil je gewoon een goeie knoop kunnen maken? Dat kan! De beste en meest bruikbare knopen worden uitgelegd door een echte schipper van het Reddingmuseum. Daarna mag je zelf aan de slag. Aanvang 13.00 uur

Maandag 16 juli: familierondleiding en knutselen       

Naast de familierondleiding hebben we deze dag ook een speciale kinderactiviteit. Knutsel je eigen reddingboot met hulp van een van onze museummedewerkers. Deze activiteit kun je vanaf 14.00 uur doen.

Elk woensdag is er een speciale kinderactiviteit

Woensdag 11 juli:                           reddingboot schilderen (€2,50) en reddersparcours

Woensdag 18 juli:                           reddingboot schilderen (€2,50) en reddersparcours

Woensdag 25 juli:                           speciale kinderactiviteit: knutsel een boot in fles

Woensdag 1 augustus:                   reddingboot schilderen (€2,50) en reddersparcours

Woensdag 8 augustus:                   reddingboot schilderen (€2,50) en reddersparcours

Woensdag 15 augustus:                 reddingboot schilderen (€2,50) en reddersparcours

Woensdag 22 augustus:                 knutsel een reddingboot en laat deze varen

Woensdag 29 augustus:                 reddingboot schilderen (€2,50) en reddersparcours

 

Reddersparcours

Ben jij een echte redder? Voltooi het reddersparcour en laat zien dat jij de vaardigheden hebt om een redder te worden.

Reddingboot schilderen

Schilder je eigen reddingboot tijdens een bezoek aan het Reddingmuseum. Hoe ziet jouw reddingboot eruit? Roze, groen, blauw of alle kleuren van de regenboog? Je mag het zelf bepalen. Deze activiteit kost € 2,50- extra en kun je van 13.00 tot 16.00 uur doen.

Daar komt de reddingboot!

Knutsel je eigen reddingboot en laat deze varen in het water. Je krijgt de hulp van een van onze museummedewerkers. Deze activiteit kun je vanaf 13.00 uur doen.

Reddingboot in de fles

Hoe stoppen ze een bootje in een fles? Dat leer je tijdens deze knutselmiddag en maak samen met de museummedewerker een reddingboot in een fles. Deze activiteit kun je van 13.00 tot 16.00 uur doen.

 

De speciale kinderactiviteiten worden begeleidt door een museummedewerker. Elke dag staat er een knutseltafel waar kinderen kunnen kleuren en zelf een redder trekpop kunnen maken.  Dagelijks worden er films vertoond van redders in de Raboscoop in het museum.