Pietenfeest en intocht Sinterklaas


De Sinterklaasintocht van dichtbij ervaren? Kom dan op 17 november ’s ochtends naar het Pietenfeest in het Reddingmuseum.

Op 17 november 2018 komt Sinterklaas met zijn Pieten aan in Den Helder. Zij meren omstreeks 10.45 aan de bij de steiger van het Reddingmuseum. Al vroeg in de ochtend kun je terecht bij het Reddingmuseum voor het Pietenfeest. Terwijl we wachten op Sinterklaas gaan we kijken of er een echte Piet in jou verborgen zit! En voor de deelnemers van het Pietenfeest hebben wij een echt VIP-vak (Very Important Pieten) aan de kade vlakbij de steiger, zodat je de Sint van dichtbij kan zien aankomen.

Activiteiten Pietenfeest

Het feest start om 09.00 uur en staat in het teken van allerlei leuke activiteiten. Zo kun je je eigen Pietenmuts maken, is er een pepernotenquiz en test je of je een echte Piet bent met het pietenparcours. Omstreeks 10.45 uur gaan we met zijn allen naar de kade om in het VIP-vak Sinterklaas te verwelkomen.

Voor maar € 5,- een ochtend vol plezier

Kinderen kunnen vanaf 1 november bij de balie van het Reddingmuseum al een kaartje kopen voor maar € 5,-. Dit is inclusief entree en alle activiteiten. Er zijn maar 30 kaarten voor het feest, dus wacht niet te lang want vol is vol!

Ouders of begeleiders kunnen tijdens de activiteiten genieten van een kopje koffie in het museum of nog even een boodschapje doen.