Leer over het weer! Kinderactiviteiten kerstvakantie


Leer over het weer!

Redders worden vaak geconfronteerd met harde windstoten, regen en onweer. Werken in deze weersomstandigheden is moeilijk en zwaar. Het is dan ook noodzakelijk voor redders om veel te weten over het weer. Tijdens de kerstvakantie kun je op verschillende plekken in het museum weerproefjes doen, om zo alles te ontdekken over lucht (wind), water (regen) en licht (zon). Doe alle proefjes en verdien zo een certificaat van weerdeskundige. Je kunt op één van de volgende dagen de weerproefjes vanaf 13.00 uur doen:

Vrijdag 28 december

Woensdag 2 januari

Vrijdag 4 januari

Verder worden elke dag in de filmzaal films vertoond waarbij het weer een grote rol speelt. Meerdere reddingacties zijn te zien in verschillende weersomstandigheden, die elk zijn eigen uitdagingen met zich meebrengt.  

Kerstspeurtocht

Speciaal om in de kerstsfeer te blijven kunnen kinderen een kerstspeurtocht in het museum doen. Door de vragen van de speurtocht te beantwoorden, een filmpje te maken in de windtunnel en de oplossing in te sturen maken ze bovendien kans op de prachtige hoofdprijs van een gratis kinderfeestje! De kerstman heeft voor de kinderen ook nog een klein cadeautje onder de kerstboom achtergelaten.

 

Deze activiteiten zijn gratis voor bezoekers.