Gastenboek


van het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers

Museum bezocht? Geef dan ook uw mening.

Dit kan natuurlijk ook op Zoover.


 

Een aantal reacties uit het gastenboek uit onze vorige website willen we u niet onthouden;


09/10/2011 Fam. Nipshagen, Middenmeer
Geweldig leuk kinderfeestje gehad van onze zoon niek voor zijn 9e verjaardag. Bedankt voor de leuke middag. De jongens vonden de speurtocht heel erg interessant en leuk, en de boottocht was ook super. Een aanrader.


03/07/2011 D.Korving, Lobith
Langs deze weg willen wij directie en personeel heel hartelijk bedanken voor de geweldige dag die wij hadden in het museum en daarbuiten ,klasse ontvangst. hebben dan ook besloten om volgend jaar met de gehele fam een dag weg te gaan met de INSULINDE.


03/07/2011 Everlijn, Tolkamer (GLD)
Gister heb ik prima vermaakt met mijn familie.
Na het bekijken van het filmpje (7x) van mijn moeder (filmpje Mees Toxopeus) was het een geweldige dag.

Hartelijk bedankt,

Everlyn


12/06/2011 Rick Kranenburg, Huisduinen
Laatst met ons gezin (kinderen van 14 en 16) jullie museum bezocht. Het is voor alle leeftijden leuk om te zien. Heel uitgebreid, keurig verzorgd en heel toegewijde medewerkers. Daar kan Den Helder trots op zijn.


04/01/2011 Gerard Kos, Oudkarspel
Hebben genoten van Dorus en zijn Neeltje. Het stuk is nog regelmatig onderwerp van gesprek. Leuk en soms aangrijpend.


16/12/2010 |David Worth, Paignton, UK
…. and visited for the 5th time the city of Den Helder, which I find very relaxing and also enjoyable with its long maritime history.


24 Reacties

 1. Marianne Schintz

  Wat hebben wij – mijn kleinkinderen en ik – een leuke middag in het Reddingmuseum Dorus Rijkers gehad! De speurtocht was interessant en leerzaam, In de windtunnel waaiden wij bijna weg en aan het roer van een deinend schip trotseerden wij de storm. De interactieve spelletjes en filmpjes hebben ons veel geleerd over de mensenredders van weleer, die met gevaar voor eigen leven talloze schipbreukelingen op het droge hebben gebracht. Hulde voor dit museum!

 2. Gerard Jansen

  Mijn vrouw en ondergetekende hebben vandaag, zondag 10-03-2013 het museum met een bezoekje vereerd. Wij zijn zelf in het bezit gekomen van een historische reddingsloep welke is gebouwd in 1906 ( Hamburg ).en varen daar belangstellenden mee rond in onze woonplaats Sneek. Het reddingsmuseum stond vandaag op de planning en hebben we enorm genoten van alles wat we hebben gezien en gelezen. We willen jullie bij deze complimenteren met dit prachtige museum. Veel succes voor de toekomst en zullen wij ons aanmelden bij de vrienden van het Nationaal Reddingsmuseum,

  Gerard Jansen en Conny Koolwijk ( Rondvaart Allure Sneek )

  • Wat leuk om te lezen dat jullie zelf ook een historische reddingboot hebben.
   Sneek is een prachtige stad en we hopen dat jullie veel tochten kunnen houden.
   Misschien tot snel!

 3. Paul & Brechje

  Zeer vriendelijke en behulpzame ontvangst (verstuikte enkel). Rolstoelen, rotators en meeneemstoeltjes aanwezig. Museum heel leuk en leerzaam ingericht met veel doe dingen voor de kids. Paul en Brechje, Utrecht

 4. Cor van Galen & Gre Adema

  Ongedacht raakte ik op het Doris Rijkers verhaal, and dat i9s leuk, want ik kom uit DenHelder!!!!!!
  Ook mijn lieve vrouw, de dochter van een voormalig bekende bakker aldaar.
  Die bakker vertrok met zijn gezin naar Canada, echter de liefde voor zxijn dochter deed ,mij
  besluiten om hen te volgen. We zijn hier sinds 1954.
  Gre en ik willen hierby Den Helder en haar “waterridders” van harte het beste wensen en een”behouden vaart en goede wacht”.. God zegene & beveilige u allen,, “water- ridders “!!
  Cor van.Galen. & Gre van Galen – Adema…

 5. Louis Roeven

  Groot was m’n verbazing de Johan de Witt op het internet tegen te komen.
  Rond 1960 is mijn vader eigenaar geworden van de destijds geheel uitgebrande reddingboot.
  Na een behoorlijke opknapbeurt is hij op het Ijsselmeer ingezet ten behoeve van de toenmalig populaire sportvisserij.
  Vele uren hebben mijn oudere broer en ik met dit schip juist vanaf een windkracht zes op het Ijsselmeer doorgebracht, want daar was hij pas echt voor gemaakt en goed in !
  Uiteindelijk in de loop der jaren geheel uit het oog verloren, dus heel erg leuk om dit ontdekt te hebben !!
  Ik kom zeker een tochtje (helaas als slechts passagier bij goed weer) maken.

 6. Fam. v.d. Veen uit Skagen

  Toppertje hoor! Een leuk museum, mooi en ook erg aardige medewerkers. Bedankt voor de leuke middag! Aansluitend een hapje en een drankje in Kade60 is ook een aanrader. Heerlijke varkenshaas saté!

 7. Das war ein guter Morgen im Rettungsdienstmuseum! Es hat die Bedeutung des Rettungsdienstes sehr nahe gebracht und durch die vielen Attraktionen kurzweilig viel Wissen vermittelt! Der Audio-Guide auf Deutsch war hilfreich! Unseren Kindern hat es auch Spaß gemacht! Lediglich bei der Bootstour habe ich einmal Tempo geben vermisst, wie man es vorher so eindrücklich in den Filmen gesehen hat- da wäre sicher mehr drin gewesen! Ich wünschte in Deutschland würde man auch so interessante Präsentationen in so kleinen Museen finden- da sind die Niederländer immer voraus! Dank an die vielen Helfer, die die Boote restaurieren und sich engagieren!! Weiter so!!

 8. Wij hebben genoten van het dagje reddingsmuseum met de kids. Achteraf heerlijk gegeten, het is zeker een aanrader.

 9. Net even weer een bezoekje gebracht aan het reddingsmuseum, samen met zoon en vriendje (8 jaar). We hebben genoten, veel te zien, veel te doen en alles duidelijk uitgelegd. Alle actieve dingen doen het gewoon (en dat is bij veel musea wel anders) geen knopje of spel gevonden wat stuk was. Aardige betrokken medewerkers, kortom, een aanrader! Ben er al vaker geweest en was bij het eerste bezoek vol verbazing hoeveel er te zien en te doen was. Je bent er wel een tijdje zoet.

 10. Een geweldige ervaring, vooral onze zoon Sem vond het geweldig. Een aanrader voor iedereen en zeker tot de volgende keer!

 11. R Klaassen

  Ik vind het een prachtig museum. Ook heel mooi om de medaille van mijn opa klaassen te zien die hij kreeg voor het redden van een drenkeling. Wij komen uiteraard nog eens terug.

 12. Martine

  Wat een leuk museum! En ook geschikt voor een bezoek met een peuter en een kleuter. Veel interactieve dingen, weinig dingen die stuk kunnen en veel te zien, te horen en te voelen. Onze kinderen zijn 3 en 5 en we zijn er bijna 3 uur geweest, inclusief rondvaart. Als de jongens groter zijn is er meer wat ze zelf kunnen en snappen maar ze hebben zich uitstekend vermaakt

 13. Vandaag wilden wij het museum bezoeken. Het is ons (te simpel en een beetje mobiel beperkt?) niet gelukt om de ingang te vinden.
  Is het nu teveel gevraagd om, ook voor simpele mensjes, een duidelijke aanduiding naar de ingang aan te brengen?
  Voor u en ons een gemiste kans!

  • Beste Ser,
   Wat vervelend dat u de ingang van ons museum niet kon vinden. Wij hadden u graag verwelkomd. Op Willemsoord staan zuilen met pijlen die de weg onder andere naar het museum wijzen. Theater de Kampanje en het Reddingmuseum hebben een gezamenlijke ingang. Beide namen worden vermeld boven de ingang. Wilt u het museum nog een keer bezoeken belt u dan gerust naar ons, telefoonnummer 0223-618320. Dan kunnen wij u helpen. Mobiel beperkt? Overal op Willemsoord vindt u de zuilen met daarop de richting naar het Reddingmuseum. Hopelijk zien we u gauw.

 14. Niels Wahlers

  14 oktober 2016

  Een jaar na het overlijden van mijn vader, Wim Wahlers, hebben we zijn as uitgestrooid op de noordzee vanaf de ‘Prins Hendrik’. Alles zeer fijn geregeld en verzorgd door de medewerkers van het reddingsmuseum ‘Dorus Rijkers’. Vanaf de ontvangst tot aan het afscheid een heel goed gevoel. Het uitstrooien zelf werd met respect en zorg begeleid door de bemanning van de ‘Prins Hendrik’ zodat het een waardig afscheid werd van mijn vader.
  Via deze weg wil ik nogmaals namens alle aanwezigen de bemanning en de medewerkers bedanken voor deze memorabele dag

  mvrgr Niels Wahlers

 15. Zeer leuk en interessant museum, hebben ons kostelijk vermaakt. Zie graag wat meer van en over Reddingsbrigades Nederland, dit is een beetje summier.

 16. Prachtig museum! Heel leuk ook met kleine kinderen. Enkele kanttekeningen: vervelend dat je, met stok, helemaal het museum uit moet om in de toiletten van theater de Kampanje, een trap af en op, te moeten gebruiken. Helemaal als blijkt dat er in het museum drie toiletten zijn waaronder het gezocht invalidentoilet. Ook een vervelend minpunt, het ontbreken van een restaurant! Er staan wel wat tafels en automaten om iets te drinken te halen, maar als je zoals wij alles pint en geen geld op zak hebt, is dit dus niet te doen. Misschien iets om op uw website te gaan vermelden. Maar het museum is TOP!

 17. Op 16 februari bezocht ik voor de tweede maal uw museum.
  Het was weer een ervaring apart, zeker de vaartuigen waarmee ik in mijn jongere jaren mee gevaren ben vanuit Scheveningen.
  Zoals de Tomboot waarmee ik meer dan 6 jaar in de zomer geroeid heb toen ik nog bij de reddingbrigade zat, en dan de Prins Hendrik die reserveboot was als de Bernhard van Leer in onderhoud was.
  Je hart gaat weer open als je ziet dat ze ook voor het nageslacht bewaard blijven heel fijn.
  Ik vond de veranderingen na een paar jaar heel positief, alleen jammer dat jullie ruimte in hebt moeten leveren voor zoiets moois.
  Ga zo door.
  Een echte Scheveninger.

 18. Elise

  Heel leuk museum, ook voor kinderen!veel te zien en te doen ontzettend aardige mensen en een fantastisch boottochtje gemaakt was een groot succes!

 19. Monique

  Wat hebben wij het leuk gehad vandaag in het Reddingsmuseum. In het kader van onze themaweek zijn wij met de groepen 1/2 en 3/4 naar het Reddingsmuseum geweest. Het was fantastisch. Bedankt voor de goed georganiseerde puzzeltocht!!

  Namens team Basisschool SchoterDuijn Den Helder

 20. Yolanda

  Tijdens Sail en de marine dagen heb ik genoten van het Reddingsmuseum. Leuke enthousiaste medewerkers die bereid waren op al mijn vragen antwoord te geven. Goeie en gezellige sfeer. Aan te raden voor een dagje uit in Den Helder.

 21. Arthur Claessens

  wat zou ik de Twenthe weer graag in het water zien; er zijn er maar 2 van gebouwd, maar haar broertje Arthur is helaas verminkt tot plezierboot; misschien es een Carlotklasse schip droog zetten?

 22. Wat een leuk museum! Niet te groot, lekker overzichtelijk en superleuk voor onze kids van 3, 6 en 7 jaar! We zijn er zo’n twee uur zoet geweest maar had nog wel langer gekund. Daarna lekker gegeten in een naastgelegen restaurant, keuze genoeg! Echt een aanrader als je in de buurt bent!

Geef een reactie