Bereikbaarheid


Adresgegevens

Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers
Willemsoord 60G
1781 AS Den Helder
Tel.: 0223-618320

Kantoor is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00.

Email: info@reddingmuseum.nl

Het Reddingmuseum bevindt zich op het terrein van de voormalige Rijkswerf Willemsoord, tegenwoordig aangeduid als Willemsoord.

 

Met de auto

Den Helder is bereikbaar vanaf Alkmaar via de N250 en vanaf Hoorn via de A7. Vanaf de A7 en vanuit Friesland bij Den Oever over Wieringen. Richting Den Helder en veerboot Texel rijden. In Den Helder de ANWB-borden Willemsoord volgen. Deze brengen u op het terrein, waar u direct naar rechts de borden Parkeren Zuid volgt. Hier is een gratis parkeerterrein met voldoende ruimte.

Met de fiets

Het Reddingmuseum ligt aan de ANWB-fietsroute nummer 03 bij knooppunt 04. Het museum beschikt over een oplaadpunt voor elektrische fietsen en scootmobielen. Het museum is daarnaast ANWB Fietservicepunt en beschikt hiervoor over een gereedschapskist voor kleine reparaties aan fietsen.


 

Met openbaar vervoer

Den Helder is met de NS per intercity en per interliner vanuit Friesland te bereiken. Het Reddingmuseum ligt op ongeveer 10 minuten loopafstand van het trein-en busstation. Men loopt via de wandelpromenade van de Beatrixstraat en de pontonbrug rechtstreeks naar het museum. De wandelroute naar het Reddingmuseum is vanaf het station duidelijk aangegeven met ANWB-bordjes.