Beleef het Mee!


Op zoek naar een leuk uitje? iKampioen bezocht het Reddingmuseum in Den Helder in het kader van de leukste kinderfeestjes.


Windkracht 10

Windkracht 10

Neem plaats in de windtunnel, voel hoe windkracht 10 aanvoelt en kijk op een beeldscherm hoe je er uitziet in harde wind!.


Heldenspel

Met computeranimaties kun je ontdekken of jij een goede redder bent. Je wordt getest op moed, vakkennis, behendigheid en uithoudingsvermogen.

 


S.O.S.

S.O.S.

Leer de wereld van de Morsetekens verkennen. Aan de hand van beeldinstructies kun je een bericht in Morse versturen. In de Radiohut kan je op het telexapparaat je bericht teruglezen.


Wipperspel

Wipperspel

Probeer een lijnwerptoestel te bedienen en met de joystick de lijn over het schip in nood te schieten. Daarbij moet je rekening houden met de windkracht en de windrichting.


De beste stuurlui……kunnen knopen

_V7I9698

Leer zelf knopen maken aan de knopentafel. Kies een van de zes knopen, zoals de platknoop of de achtknoop. Een oude redder verschijnt op het scherm en legt je stap voor stap uit hoe je de knoop kunt maken met de touwen die op de tafel leggen. Op deze manier leer je vrij eenvoudig de belangrijke knopen die gebruikt worden op zee.

 

 


Vaarsimulator

Vaarsimulator

Doe een oliejas aan en ga aan het roer staan op het brughuis en beleef de bewegende zee. Kijk hoe de golven op het schip afkomen. Blijf jij staan, zonder zeeziek te worden? Dan heb jij het in je om een echte redder te worden.