Asverstrooiing op zee


Voor velen heeft de zee een bijzondere betekenis. Het kan hierbij gaan om een gevoel dat men koestert voor het water of door de band met de zee als voormalig zeevarende of watersporter. Asverstrooiing op zee is dan iets wat u of de nabestaanden kunnen overwegen.

Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers kan u hiermee helpen. Wij voeren namelijk geregeld asverstrooiingen uit met een van onze historische reddingboten, meestal met de Prins Hendrik.

De asverstrooiing

U wordt in het museum ontvangen met koffie en maakt kennis met de bemanning van de boot. Daarna vaart u de zee op. Maximaal twaalf personen kunnen meevaren. Het Nationaal Reddingmuseum beschikt over een speciale koker waarmee de as over het water wordt verstrooid. U kunt ook kiezen voor een zouturn. Op uw verzoek kan het crematorium hierin voorzien. De zouturn wordt in zijn geheel over boord gezet, waarna hij zinkt en na verloop van tijd oplost. Heeft u andere wensen dan is dat in overleg vaak mogelijk. Onze vrijwilligers zijn u graag van dienst om invulling te geven aan wensen van de familie voor de plechtigheid op zee en zorgen voor een gepast en waardig afscheid van uw dierbare.

Na afloop van de plechtigheid krijgt u bij aankomst terug in het Reddingmuseum de gelegenheid een kopje koffie te drinken U krijgt een zeekaart mee met de exacte coördinaten waar de asverstrooiing plaats heeft gevonden.

Asverstrooiingen worden voornamelijk op maandag tot en met zaterdag uitgevoerd. Op zondagen alleen indien dit een bijzondere wens van de familie betreft.

Kosten

De kosten van de asverstrooiing inclusief koffie en thee zijn € 480,-.

In het weekend geldt een toeslag van € 65,-.

Het Reddingmuseum gebruikt de opbrengsten om haar historische reddingboten in de vaart te houden, te onderhouden en te restaureren. U draagt hiermee bij aan het behoud van het maritieme culturele erfgoed.

Meer informatie

Uw uitvaartverzorger of uzelf kunnen vrijblijvend contact met ons opnemen, telefonisch of per email info@reddingmuseum.nl.