Acties en activiteiten herfstvakantie

Neem een vriend gratis mee naar het Reddingmuseum!

Tijdens de herfstvakantie staat alles in het teken van vriendschap in het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Deze vakantie mogen kinderen gratis een vriendje meenemen naar museum! Daar kunnen ze samen de speciale vriendenspeurtocht en het reddersparcour doen. Met het hele gezin kun je ook mee met de familierondleiding Kameraadschap.

Reddersparcours

Vertrouw elkaar en werk goed samen. Alleen zo kun je samen met je vriend het uitdagende reddersparcour voltooien. Tijdens de herfstvakantie staat namelijk alles in het teken van vriendschap in het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Je mag zelfs je vriend gratis meenemen naar het museum!

Het reddersparcours wordt gehouden op woensdag 17 oktober en maandag 22 oktober van 14.00 tot 16.00 uur. Deze activiteit is gratis voor bezoekers.

Familierondleiding Kameraadschap

Ga samen met je vriend mee met de interactieve rondleiding Kameraadschap en werk samen tijdens de opdrachten en help elkaar. Belangrijke kwaliteiten die je als redder nodig hebt op zee tijdens reddingacties. Ervaar zo echte kameraadschap. Ook leuk voor papa en mama!

De rondleiding is zaterdag 20 en 27 oktober en start om 11.00 uur en 14.00 uur. Deze activiteit is gratis voor bezoekers.

Beleef het verleden van Den Helder door een spannende zoektocht met Dorus Rijkers en Napoleon!

Twee musea voor maar €10,-

Het Reddingmuseum en Fort Kijkduin slaan de handen ineen met een leuke samenwerking in de herfstvakantie op woensdag 24 oktober. Op deze dag staan Opa Dorus Rijkers en Napoleon bij de musea voor je klaar om je te helpen met een spannende zoektocht.

Beleef het verleden en ga op zoek naar de 10 belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van Den Helder. Ontdek dat geschiedenis leuk kan zijn! Je ontvangt bij aanvang een kaart met een historische tijdlijn waar je de ontbrekende gegevens moet invullen om de tijdlijn compleet te maken. De antwoorden zijn na goed zoeken in beide musea te vinden.

Deze spannende zoektocht kost maar € 10,- en hiervoor kun je dus zowel het Reddingmuseum als Fort Kijkduin bezoeken op 24 oktober tussen 10:00 en 17:00 uur. Kinderen van 3 jaar en jonger zijn gratis. Kaarten zijn online te verkrijgen via de website van Fort Kijkduin http://www.fortkijkduin.nl/kaarten-bestellen.html, maar kunnen op 24 oktober tevens bij de balie van het Reddingmuseum en Fort Kijkduin gekocht worden.