Activiteiten


Rondvaart met de Johan de Witt

Johan de Witt

Van april t/m oktober hebben we dagelijkse rondvaarten door de binnenhaven van Den Helder.

Duur van de tocht: ca 20 minuten.

Kosten € 2,50 per persoon.

Rondvaarten starten vanaf 13.00 uur.

U kunt uw museumbezoek beginnen of eindigen met een vaartocht. Ook kunt u uw museumbezoek voor de tocht onderbreken. U bekijkt daarna het museum verder.


Vaartochten Prins Hendrik, Javazee en Tjerck Hiddes

Op afspraak kunnen er met groepen vaartochten op het wad, op zee of op het Noord-Hollands Kanaal gemaakt worden.

Prins Hendrik

Vaartarieven (alle bedragen zijn inclusief BTW):

Vaartocht Noord-Hollands Kanaal (1 uur) € 110,–
Halve dagtocht (maximaal 4 uur) € 320,–
Dagtocht (maximaal 8 uur) € 480,–

Bij een vaartocht op zaterdag of  zondag komt er nog een weekendtoeslag van € 65 bovenop het standaard tarief.

(Per tocht kunnen maximaal 12 gasten mee)

U kunt uw wens kenbaar maken door met ons contact op te nemen met het formulier Groepsbezoek en Vaartochten. Dit is bestemd voor een eerste contact. Pas later na uitwerking van de details volgt na overleg met u een bevestiging.

Voor asverstrooiingen met de Prins Hendrik, Javazee of de Tjerck Hiddes zie “asverstrooiing” onder informatie”.


Maritieme evenementen

JdW en PH aan de museumsteiger

Organisaties van (maritieme) evenementen kunnen de museumboten ook inhuren. Bij diverse evenementen kan er met de museumreddingboten Prins Hendrik, Javazee en Tjerck Hiddes worden meegevaren of aan boord worden gekeken. Verder wordt er informatie verstrekt over het Reddingmuseum en de KNRM.

Aanvraag gaarne ruim van te voren via het algemene contactformulier.


Kinderfeestjes

In het Reddingmuseum kun je je verjaardag vieren en op een spannende manier kennis maken met redders en reddingboten.

Kinderfeestje

In het museum zijn allerlei reddingboten te zien en kun je op een nagebouwde reddingboot meevaren. Ook maak je een aanvaring op zee mee en kun je uitproberen of jij een goede redder bent. Je maakt als heuse redder samen met je vriendjes en vriendinnetjes een speurtocht door het museum en ga je met je vriendjes en vriendinnetjes met de Johan de Witt een rondvaart maken.

Leeftijd: 5 t/m 12 jaar

Duur feestje: twee uur


Kinderfeestje budget – € 8,50 per kind

Maak van je kinderfeestje en stoer avontuur in het Reddingmuseum! Met dit kinderfeestje heb je toegang tot het museum, doe je een leuke speurtocht en maak je in het vaarseizoen een vaartocht door de binnenhaven van Den Helder in een echte reddingboot. Buiten het vaarseizoen ga je bootjes schilderen met je vriendjes. Kinderen kunnen zich uren vermaken in het Reddingmuseum. Tussendoor serveren wij lekkere limonade om de dorst te stellen. De jarige krijgt een cadeautje van het museum!

Kinderfeestje met begeleiding – € 9,50 per kind

Wil je begeleiding? Dat kan! Met dit kinderfeestje heb je toegang tot het museum, doe je een leuke speurtocht en maak je in het vaarseizoen een vaartocht door de binnenhaven van Den Helder in een echte reddingboot. Een museumdocent helpt je met de speurtocht, begeleidt je tijdens de vaartocht of het bootje schilderen en verteld bovenal vele mooie reddersverhalen. Je kunt de docent alles vragen over de reddingboten en alles wat te zien is in het museum. Tussendoor wordt er limonade geserveerd om de dorst te lessen. De jarige krijgt een cadeautje van het museum!

Combinatie feestje met McDonald’s- € 13,05 per kind

Geen zin om poffertjes, pannenkoeken of patatjes te bakken? Dan heeft het Reddingmuseum nog de combinatie kinderfeestje samen met McDonald’s. Voor een bedrag van € 13,05 per kind krijgen de kinderen toegang tot het museum, een vaartocht of houten bootjes beschilderen, limonade en eten/ drinken bij McDonald’s. Te reserveren bij McDonald’s.

Hierrna nemen we met u contact op en krijgt u een bevestiging.


Speur- en doetochten

Voor kinderen zijn er speciale speurtochten en voor volwassenen doe-tochten.

Door middel van de speur- en doetochten worden bezoekers op een leuke en informatieve manier door het hele museum geleid. De speurtochten zijn geschikt voor kinderen tot ongeveer 10 jaar. Zij kunnen het beste dit alleen doen (zonodig met hulp van ouders).
De doe-tochten is voor oudere kinderen en volwassenen en kan het beste in een groepje van 2 tot 4 personen (bijvoorbeeld in familieverband, of groepje van het werk of vereniging) worden gedaan.
Een speur- of doe-tocht kost € 2,00.
Na afloop krijgt men een attentie mee.

Bedrijven of verenigingen die meerdere doe-tochten doen, kunnen in overleg met het museum hieraan prijzen verbinden.


Rondleidingen

Vrijwilligers van het museum die goede kennis van het onderwerp hebben verzorgen een rondleiding van ruim een uur.

De kosten hiervoor zijn € 42,00 per groep (maximaal 15 personen). De rondleider geeft uitleg op een aantal plaatsen in het museum. Daarna heeft u nog veel zelf te zien (bijvoorbeeld films) of te doen op beeldschermen. Voor internationale gezelschappen kunnen rondleidingen ook in het Engels worden gegeven.
Opgave via het algemene contactformulier.


Bruidsreportage

Bruidsreportage

Sfeervolle achtergronden in overvloed

In het Reddingmuseum en op de museumboten kunnen mooie en aparte foto’s gemaakt worden. Bruidsreportages zijn gratis, wel graag van te voren aanmelden via het algemene contactformulier.


Programma op maat

Gaarne maken wij een programma op maat voor u. Wij kunnen u ontvangen met koffie, een vaartocht verzorgen van kortere of langere duur met één of meerdere boten, rondleidingen geven en zijn er speur-en doe-tochten beschikbaar.

Als u het museum wilt bekijken op een avond, dan kan dat zolang het gezelschap uit meer dan twintig personen bestaat.

Ook kunnen we contact leggen met horeca gelegenheden in de directe omgeving, zoals in het voormalige ramschip Schorpioen of in het gezellige restaurant Kade 60. Het museum beschikt over een ruimte waar u met een gezelschap van ca. 30 personen bijeen kunt komen voor presentaties of vergaderingen. Deze ruimte is beschikbaar in de perioden dat er geen expositie is. Onze museummedewerker kan samen met u een programma samenstellen dat past binnen de tijd en het budget dat u beschikbaar heeft.

Neem contact met ons op via het algemene contactformulier.